Niet Storen A.u.b.

Om overdag toch ongestoord te kunnen rusten of slapen is er een kaartje op de kamer om over de deurklink te hangen. Het is een smal kaartje dat deels nog tussen de deur en deurpost beklemd raakt als je de deur dicht doet. Bij het open maken van de deur, valt het kaartje meestal op de grond.

Ik worstel nu al enige tijd met dit kaartje omdat het blijkbaar héél moeilijk is voor vele om het te zien,  of op te volgen. Het kudde dier in de mens, overwint hier het verstand!

Niet storen 1e – bedrijf

Terwijl het kaartje aan de deurklink hing, maakte iemand de deur toch open. Het kaartje viel op de grond, werd opgeraapt bij geopende deur en er werd gesproken. Het kaartje werd weer aan de klink gehangen en de deur met ferme klap dicht gemaakt. Dan ben je niet wakker, maar klaar wakker!

Niet storen 2e – bedrijf

Omdat het kaartje nogal klein was, heb ik een grotere gemaakt met eveneens grotere letters en duidelijker. Dat hing weer eens aan de deur, die ik uit de les van het 1e bedrijf ditmaal had gesloten. Niet één, niet twéé, maar liefst drie keer werd aan de deurklink gerukt om de deur te openen, alvorens men blijkbaar het kaartje zag. En ja hoor, wéér werd ik er wakker van!

Niet storen A.U.B., ik rust - 3e bedrijf.
kaartdeur
Aangezien de eerste twee methode niet afdoende werkte, heb ik een nieuwe kaart gemaakt, dit maal bijna A4 formaat. Ook twee gaten erin voor klink en slot én zit steviger op de deur, dus valt er niet meer vanaf. Bovendien komt de kaart tegen de klink aan, dus je voelt hem als je de klink vastpakt. Dit moest naar mijn mening afdoende zijn.

Helaas… in het derde bedrijf wordt éérst op de deur geklopt alvorens men de kaart ziet en alsnog besluit deze te honoreren.

Maar ja, ook mijn kaartje met: “kom gerust binnen ook zonder te kloppen”, werkt ook niet echt.
Tijd voor:

Niet storen A.U.B - 4e bedrijf

In bedrijf 4 wordt het een volledig A4-tje, dat op ooghoogte op de deur wordt geplakt. Telkens weer plakken met een plakbandje. De aanhouder wint.

4 gedachten over “Niet Storen A.u.b.

 1. gerard sars

  Dag Fred,
  ik wilde je vanavond niet storen
  maar vond het ook moeilijk om door te lopen.
  Vandaar dat ik je een mail heb gestuurd
  en morgen gaan we verder.
  Wens je een rustige nacht.
  Gerard

 2. Andrea

  Hallo Fred,
  Sonja hat mir Deine Seite geschickt.
  Ich bin noch dabei einiges zu lesen,doch muss
  ich ueber Deinen Text von “Bitte nicht stoeren” so lachen,
  weil Du es mit soviel Humor geschrieben hast und ich
  mir bildlich vorstellen kann wie Du an dem Tuerschild
  bastelst. Abgesehen davon,dass Du leider zu wenig Ruhe
  bekommst,wenn Du sie willst,waere es was fuer einen
  Filmemacher!!!! Also lese ich gleich weiter und hoffe,
  Du hast eine angenehme Nacht!!
  Liebe Gruesse
  Andrea

Geef een reactie