van alles door elkaar

Even na half tien richting hobby. Daar was het al gezellig druk, dé reden om er na toe te gaan. Heb er uiteindelijk ook tot half twaalf gezellig zitten kletsen, lachen om veel onzin en flauwekul, koffie en sigaartje erbij; dat mag daar zelfs.
Ik was net terug op de kamer toen Gerard binnen kwam. Hij had mijn weblog gelezen waarin ik schreef over de vele pijn en wilde polshoogte nemen hoe een en ander nu was. In het kort komt het er ook op neer, dat ik toch eerder aan de bel moet trekken, dus ook kleinere klachten die ik misschien niet meteen als klacht zie, te melden aan de verpleging. Als die daar dan een notitie van maken voor de arts, kan die mogelijk eerder ingrijpen. Logisch, had ik zelf echter niet meteen zo aan gedacht. Klinkt misschien heel stom als ik het zo stel, maar het komt erop neer dat ik meer moet gaan klagen bij elk kwaaltje of pijntje. Nu is dit überhaupt het geval, dat ik veel eerder en vaker de hulp van de verpleging of vrijwilligers kan en mag inschakelen dan ik doe. Het is echter niet mijn aard en zoek veelal zelf naar oplossingen waarbij ik het uiteindelijk toch zelf kan doen. Moeilijk als je altijd alles zelfstandig hebt gedaan.

Deze middag dan bezoek van Sonja en de kennissen. Was wel weer gezellig, zeker als je elkaar toch een hele tijd niet meer hebt gezien of gesproken. De beide dames vonden het echter maar koud buiten. Nu was het niet bepaald lekker warm, had zelf ook een vest aan, maar echt koud vond ik het nu ook weer niet. Rond half vier was iedereen weer richting huiswaarts.
Sonja had een doosje mee gebracht met daarin 2x Draadloze muis van amper 7 euro per stuk! Helaas “Batteries not included”. Nee natuurlijk niet voor die prijs! Dan zijn de batterijen duurder dan de muis.
Dus die batterijen moet Sonja nog ergens kopen. Toen Sonja naar huis was ben ik toch eens gaan zoeken of ik niet toevallig iets had waar dergelijke batterijen in zaten en warempel; In de binnen/buiten temperatuurmeter zat precies de benodigde hoeveel van twee stuks.
Gevolg, ik heb nu een draadloze muis aan mijn netboekje, een stuk gemakkelijker dan dat gehannes met zo’n kabel muis. Nu is het afwachten hoelang de batterijen meegaan. Bij mijn vorige draadloos toetsenbord/muis setje waren die (normale) van de muis binnen twee weken leeg, terwijl de oplaadbare van het toetsenbord er na een half jaar nog in zaten.

En als de weblog lang(er) is, dan is dat niet altijd omdat ik meer te berichten heb, maar ook omdat ik mezelf beter voel. Vandaag gaat het beduidend beter dan de dagen voorheen. Ondanks de forse verhoging van de morfine (90 mg naar 140 mg) voel ik me niet alleen beter, heb ook (nog) geen behoefte aan slaap, die je zou verwachten met zo’n forse verhoging opiaten. Ik ben nu ruim tien uur wakker én actief, of zal dat heerlijke warme bad van vanmorgen dan toch opwekkend en verfrissend hebben gewerkt?

Oh.ja, vergeet bijna het filmpje op youtube:
http://www.youtube.com/user/miniwarenl/videos

Voor nu zit het er weer op. Vanavond heb ik nog één bezoeker, daarna zal het wel bedtijd zijn, óók voor mij.

3 gedachten over “van alles door elkaar

  1. wim

    Zat je voor de wijziging van de samenstelling van de medicijnen ook al op 140 mg? Of krijg je nu meer vanwege meer pijn?

    Wat het vragen om hulp, meer medicijnen enz. Tja, aard van het beestje. Eerst zelf kijken en pas als het niet meer kan: hulp vragen. Zo ken ik er nog een.

Geef een reactie